מהו ההבדל בין עורך דין לנוטריון
לא פעם וודאי נתקלתם במושג "נוטריון" בהקשר של עולם המשפט. על אף שרבים בטוחים כי כל עורך דין הוא גם נוטריון, הרי שאין הדבר כך. לא כל אדם העוסק בעריכת דין יכול להיות נוטריון. לעומת זאת, כל נוטריון חייב לעסוק בעריכת דין פרק זמן מינימלי (כיום 10 שנים) , בכדי לקבל את הסכמות להיות נוטריון ולעסוק בתחום זה באופן מקצועי. ניתן לומר כי נוטריון הוא עורך דין בדרגה בעל סמכויות נוספות מאדם העוסק בעריכת דין בלבד וכי מתוקף היותו כזה, הוא פועל כפקיד של המדינה.
מיהו הנוטריון?
הנוטריון הוא אדם אשר עסק פרק זמן מינימלי של 10 שנים כעורך דין מן המניין והחליט להרחיב את סמכויותיו. לנוטריון ישנה אפשרות לאמת, לתרגם ולאשר מסמכים משפטיים. בכדי לקבל את הסמכות להיות נוטריון, יש לעסוק בתחום עריכת הדין במשך לפחות כ10 שנים ולהיות בעל עבר נקי מכל עבירה באשר היא. אם האדם עומד בתנאים הללו, הוא יכול להגיש בקשה לקבל אישור לשמש כנוטריון. פעמיים בשנה מתכנסת ועדה שמטרתה היא להחליט האם להעניק אישור למועמדים אשר הגישו את מועמדותם לעסוק בתחום עיסוקו של הנוטריון, ולאחר שעברו הכשרה מקצועית מתאימה. כל מועמד אשר הועדה מאשרת, יגיע לוועדה בכדי לחתום את חתימתו בספר חתימות של נוטריוניים ויוכל להתחיל לעסוק בתחום זה באופן מוסמך ומקצועי.
מתי יש צורך להיעזר בשירותיו?
אם אתם שואלים את עצמכם, מתי יש צורך להיעזר בשירותים של נוטריון הרי שהתשובה לכך מורכבת מכמה וכמה סיטואציות כגון: במידה ורשות כלשהי דורשת מכם אימות של מסמך משפטי כלשהו, הנוטריון הוא הכתובת עבורכם לאימות שכזה, אישור תצהירים, תרגום מסמכים משפטיים, גם אלו הם תפקידיו של הנוטריון. מעבר לכך, אימות הסכם ממון לפני נישואין ואישור על עריכת צוואה, הם תפקידיו של הנוטריון. כל מסמך אשר הנוטריון חותם עליו מקבל תוקף משפטי משמעותי יותר, מתוקף היותו מאושר ע"י נוטריון. חשוב לזכור שלמרות שאדם כלשהו פועל גם בתור נוטריון, עדיין יש לו את כל הסמכויות הרגילות של אדם העוסק בתחום עריכת דין בסיסי. לכן, אם ישנם מקרים שבהם יש לכם צורך גם בנוטריון וגם בעורך דין, כדאי מאוד וחשוב לבחור את האדם הנכון, בעל כל הסמכויות הרלוונטיות, בכדי לחסוך לעצמכם מעבר בין איש מקצוע כזה לאחר.
צריכים להיעזר בנוטריון? אתם מוזמנים להתקשר 077-997-1190 כבר עכשיו או להשאיר פרטים ותקבלו מענה בהקדם